Må bra

Reflektera över året

Jag tar en kort stund för mig själv i början på januari varje år för att tänka efter lite på vad det förra året gav. För mig är det ett sätt att göra ett avslut och samtidigt tänka på vad som vad bra och mindre bra. Hitta de saker jag vill göra bättre, eller inte alls, och på så sätt utvecklas som person.

Detta kan man göra på massor med olika sätt, jag har valt att använda två sidor från Personlig Almanacka. De är korta men gör ändå att jag tänker tillbaka lite. Den ena sidan heter Detta är mitt år och fokuserar på saker som Bästa minne, åt som gått på repeat, något jag är stolt över. Den andra sidan, Året som gått, har mer fokus på tuffaste utmaningen, tacksamhet, höjdpunkt och botten. Detta är mitt år är lite lättare och roligare medan Årets som gått är lite tyngre och med mer allvar. En bra kombination tycker jag.

Jag sparar mina reflektioner och tittar ibland tillbaka på de. Ibland ser jag att jag fortsätter med samma dumma vana och ibland ser jag att jag har lyckats göra en förändring.

Är du på en plats i livet där du behöver göra förändringar kan detta kanske vara en start? Är det många eller större förändringar du behöver eller vill göra, är det kanske läge att göra en reflektion veckovis.
Min utmattning innebar stora förändringar för mig. Jag fick jobba mycket med mig själv för att ändra tankesätt och vanor. Då var det lättare att titta på det veckovis, att bryta ned mina mål till mycket mindre delmål och faktiskt både se och känna att det blev förändringar i mitt liv. När jag tittar tillbaka på årsreflektioner från de åren är det stor skillnad på vad jag har skrivit från ett år till ett annat.

Några bitar från min reflektion:

Mitt bästa minne: Vår vigsel
Min favoritdag: Fredag
Jag känner mig stolt över: Mig själv

Jag ägnade mycket tid åt: Jobbet
Årets botten: Sjukhusvistelse
En bra vana under året: Planering och reflektion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *